FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Томислав Дончев: Обществото е разделено и има напрежение

„Обществото е разделено в момента. Напрежение има, едни българи са изправени срещу други българи. Когато удовлетворим едната група, това значи да разочароваме другата. Това е лошото на такива ситуации.“, обясни  пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев. – Не знам дали едно такова експертно правителство, каквото предлага Каракачанов, ще свали напрежението.

Кой ще подкрепи това правителство и кой ще носи отговорността. Когато имаме отговорите на тези въпроси, може да седнем да обсъдим това предложение. Нямам навика да си обсъждам отношенията с партньорите в ефир. Старият копнеж за политици експерти, добре, но сам като е експертът не може да си върши работата, каза Дончев. Нещата не трябва да се превръщат в това сякаш управляваме на инат. Престоят ни в МС, ни нанася щети. Не може основната цел на едно правителство да е да оцелява. То трябва да си върши работата. Да оцелява не може да му е цел“, каза още Дончев.

Той заяви, че единственото, което е искал, а не е станал, е пилот и допълни, че не говори за бивши колеги, както и, че не е ходил в апартамента на Цветан Цветанов.

Той каза, че членове, бивши симпатизанти, кметове на ГЕРБ се присъединяват към партията на Цветанов. Това е факт, но изборите не са само технологии, добави Дончев на въпрос дали ще успее Цветанов да открадне част от актива на ГЕРБ.

Подкрепата на гражданите не е само структури, тя е преди всичко доверие, идея, лица. Ако е успял да вземе част от актива на ГЕРБ дълбоко не вярвам, че ще успее да вземе част от подкрепата, каза още Дончев.

По думите му, о

Още по темата

22 сеп 2020 17:17

79

15 сеп 2020 09:35

164

громният пакет от ЕС за около 30 милиарда евро ще бъдат харчени от следващите правителства, той ще дойде в средата на следващата година. Това, което може да свърши правителството е колкото се може по-бързо и качествено да се разработи адекватен план към финансиране, което не е безусловно. Не е намерен точен критерий кога има върховенство на закона и кога не, добави Дончев и подчерта, че подкрепя с две ръце да се обвърже отпускането на евросредства с върховенството на закона.
Подготвяме план за инвестирането на тези европари. Мощно инвестиране в енергийна ефективност в частния, и държавния сектор. Държавата трябва да помогне на българската индустрия да бъде енергийно ефективна, инвестиции в земеделието и иновациите, коментира Дончев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!