FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Според Сергей Станишев вотът на недоверие ще е неуспешен

Идната сряда ще бъде гласуван вотът на недоверие към правителството, поискан от БСП с мотива за „провал на управлението в сектора „Околна среда и води“. Но според лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, вотът ще бъде неуспешен.

По думите му, критиките от различни посоки към управлението на страната не означават мнозинство в подкрепа на вота.

„Ако погледнем математическия сбор на тези политически сили, които се обявяват за критични и опозиционни в своето поведение, би трябвало да мине. Но реалността в българския парламент и в нашия политически живот е доста по-различна“, каза Станишев пред БНР.

Той критикува остро ръководството на БСП, което според него е пропуснало шансовете да спечели европейските и местните избори миналата година.

Станишев коментира и водната криза:

„Мисля, че това е общественото мнение в преобладаваща си част. Мисля, че близо две трети от българите смятат, че проблемът не е в природата, в малкото валежи през миналата година. Защото не е имало специфична голяма суша, за която всички да са наясно. Проблемът е управленски. И затова вота на недоверие от страна на опозицията е естествено политическо поведение. Бих казал дори, че ако опозицията не беше поискала вот, нямаше да бъде на мястото си, да изпълнява тази обществена функция, с която е натоварена“, каза лидерът на ПЕС.

Но дали според него БСП е предложил алтернативен план?

„Това е въпрос, над който ние в БСП трябва да се замислим много сериозно. Очевидно е, че хората ги вълнува, и съвсем естествено, най-вече от това да се реши проблемът. Но един парламентарен вот е и възможност да се поставят по-принципно въпросите“, заяви Станишев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!