FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Слънчево, с температури до 23°С ще е времето утре

Слънчево, с температури до 23°С ще е времето утре

Снимка: БГНЕС
През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Значителна ще се задържи облачността над Източна България и там до сутринта, на места ще има валежи от дъжд. На много места вятърът ще утихне, в Източна България ще е до умерен от север-североизток.

Сутринта ще е хладно и минималните температури ще са между 3° и 8°, на отделни места в котловините ще има условия за слани. Утре ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 18° и 23°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се повишава бавно.

Над Черноморието сутринта облачността ще е предимно значителна и на отделни места все още ще превалява, но бързо облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 11-13° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще продължи да духа умерен до силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва и в ниските райони ще се ориентира от изток-югоизток. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

В началото на новата седмица ще бъде слънчево. Сутрин ще е сравнително хладно, дневните температури слабо ще се повишат. Вятърът ще е от източната четвърт; ще бъде слаб, през деня временно до умерен, а в нощните часове в котловините ще стихва.

В сряда денят също ще започне със слънце, но по-късно след обяд и през нощта срещу четвъртък от запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът от югоизток в източната половина от страната ще се усили, а в Дунавската равнина вечерта и през нощта срещу четвъртък временно ще се ориентира от запад-северозапад.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!