FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Седмицата започва с облаци и градуси до 27

Седмицата започва с облаци и градуси до 27

Снимка: БГНЕС
Днес облачността ще е променлива. На отделни места, главно в източните и планинските райони, ще превали дъжд, съобщават от НИМХ.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен и с него ще нахлува хладен въздух. Минималните температури ще са предимно между 12° и 17°, максималните – между 22° и 27°, малко по-високи на места в Югоизточна България.

Над Черноморието облачността също ще е променлива. На отделни места след обяд ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините само на отделни места, главно след обяд и вечерта, ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен, по високите части на Рила и Пирин – до силен западен вятър. Ще е по-хладно, с максимална температура на 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 9°.

Във вторник в Югоизточна България температурите ще се понижат. В цялата страна ще станат близки до нормалните за началото на май. Облачността ще е променлива, след обяд и до полунощ над Южна България и източните райони – по-често значителна и там ще има и краткотрайни валежи от дъжд, в Родопската област – с гръмотевици.

В сряда и четвъртък повече слънце ще има сутрин. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в западната половина от страната ще има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Дневните температури ще се повишават и в четвъртък, когато ще се усили северозападният вятър, максималните в повечето райони отново ще са над 25°.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!