FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Първа измама с вируса: Излъгаха баба, че неин близък е заразен!

Първа измама с вируса: Излъгаха баба, че неин близък е заразен!

Снимка: БГНЕС
73-годишна жена от русенското село Обретеник е първата жертва на телефонни измамници по сценарий за коронавирус.

На 31 март на домашния телефон на пенсионерката позвънил мъж, който се представил за лекар. Съобщил й, че брат й се е заразил с коронавируса и е настанен за лечение в болница в САЩ. Нуждаел се от втора животоспасяваща инжекция от Китай, която трябва да бъде заплатена от близките му и възлиза на 1500 лева.

В разговора се включил друг мъж с плачещ глас, който жената оприличила на гласа на брат си. Той я помолил за помощ, след което мнимият доктор отново грабнал слушалката и в продължение на два часа убедил възрастната жена да постави всичките си пари в найлонова торбичка и да ги предаде на шофьора на автомобил, който спрял пред дома й.

Притеснена, възрастната жена направила всичко, както й било казано, съобщи БНР.

След като в следващите два дни никой не я потърсил, за да я уведоми за здравето на брат й, жената споделила с дъщеря си и разбрала, че е измамена.

Предвиденото наказание за това престъпление е от 1 до 6 години лишаване от свобода. Работата по случая продължава. Разследването е под ръководството на Районна прокуратура-Русе.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!