FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Проф. Гайдарски: Детската болница се превърна в мечта

КПКОНПИ стартира проверка в здравното министерство заради избора на тестове за учениците. Има ли нещо нередно?

„Д-р Петров говори едно, а министърът на здравеопазването твърди точно обратното – че с тези пари, с които е трябвало да закупят определен брой тестове, те са успели да закупят два пъти повече тестове, отколкото е бил първоначалният замисъл. Има неяснота и е по-добре да оставим КПКОНПИ да изяснят тези неща“, заяви бившият министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски в студиото на „Денят ON AIR“.

Още по темата

9 дек 2021 18:50

33

9 дек 2021 15:06

10

9 дек 2021 14:48

15

Той посочи, че за него темата за сливането на болница „Лозенец“ с Националната педиатрия не е нещо ново. „Това се коментира от няколко години. Преди повече от 40 години беше направена една болнична сграда, която в момента не е довършена. Тя е в ареала на „Александровска“ болница, солидна сграда на 12 етажа. Тази болница трябваше да бъде завършена по мое време, но поради това, че тогава липсваха пари, тя не можеше да бъде завършена. След това бях наредил за тази болница, заедно с още една друга сграда, която е на другата улица – да се ситуират клиниките по вътрешни болести“, допълни проф. Гайдарски.

По думите тогава е станало ясно, че и двете сгради са годни за строителство.

„Бях подготвил и едната, и другата сграда, но след като напуснах те си останаха така. Но 13 години няма решение и нищо не е пипнато. Останаха да бъдат разрушени“, коментира бившият министър на здравеопазването.

По думите му детската болница е станала като някаква мечта. „Ще станат 40 години, откакто тя трябва да се построи. Първите копки са направени от Живков. Никой не може да каже къде точно трябва да бъде, тя си имаше много хубаво място – огромен двор на „Александровска“ болница, но там тя остана като някакъв паметник, който кой знае кога ще бъде завършен, или ще бъде разрушен“, подчерта проф. Радослав Гайдарски пред Bulgaria ON AIR.

Според него ръководството на болница „Лозенец“ се страхува, че ако бъде направена такава педиатрична болница, това ще наруши връзката между „Лозенец“ и СУ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!