FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Промени в наредба водят до поскъпване на шофьорските курсове

Министерството на транспорта готви промени в наредба, касаеща провеждането на шофьорските курсове у нас. Браншът обаче е на противоположни мнения по темата, предава Bulgaria ON AIR.
В наредбата има изискване инстукторите да са назначени на трудов договор в учебния център. Планирано е учебните автомобили да бъдат собственост на школите или да са му отдадени на лизинг. Въвежда се електронно обслужване и документация в автошколите.

Браншът е на двата полюса – собствениците на автошколи подкрепят измененията, тъй като смятат, че с новите правила ще бъде овладяна корупцията в сектора. Автоинструкторите обаче са на точно обратното мнение. Според тях корупционните практики ще зачестят.

Според инструктори ще има и драстична промяна в цената на курсовете от порядъка от 400-500 лв за категория „B“ и до 700 лева за тежката категория.

Какво означават тези промени за сектора и как ще се отразят на бъдещите шофьори? Разговор по темата с Владимир Василев, заместник-председател на Асоциация за квалификация на автомобилистите в България в предаването “Директно“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!