FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Пролетно време в понеделник – слънчево, топло, тихо

Пролетно време в понеделник - слънчево, топло, тихо

Снимка: Pixabay
През нощта ще бъде предимно ясно и тихо. До сутринта на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Утре ще е предимно слънчево. На места в котловините на Западна България до обяд ще се задържи мъгливо. Ще се появи слаб югозападен вятър. По-топло, с максимални температури между 11° и 16°, по-ниски – в районите с продължителна мъгла. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-съществени в сутрешните часове. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

И във вторник ще бъде топло и предимно слънчево, сутринта на места в Източна България и по поречието на Дунав с краткотрайна мъгла или ниска облачност. Вятърът ще се смени със западен, по-късно през деня ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува сравнително студен въздух.

В сряда дневните температури ще са с 4°-5° по-ниски. В Източна България вятърът ще се обърне от североизток. Облачността в повечето райони ще е значителна, без валежи; ще завали през нощта срещу четвъртък. В четвъртък ще бъде предимно облачно, с превалявания. С продължаващото понижение на температурите, във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!