FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

През ноември тази година градусите ще са от -5 до цели 25

През ноември тази година градусите ще са от -5 до цели 25

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, по-високи ще са по Черноморието, а най-високите температури ще са между 20 и 25 градуса. Това съобщи за БТА синоптикът Марияна Попова от Отдела „Метеорологични прогнози“ в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Тази година през ноември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8 градуса, за високите полета – между 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма – между 8 и 10 градуса, а в планинските райони – от минус 5 до 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 литра на квадратен метър, в южните и планинските райони – между 60 и 90 литра на квадратен метър.

През първото десетдневие на ноември ще бъде по-топло от обичайното. През повечето дни ще е и предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България и в планините, и през втората половина от десетдневието, но и тогава вероятността за валежи е малка.

През първата половина от второто десетдневие температурите слабо ще се понижат. Времето ще е спокойно, вероятността за валежи остава малка. В равнинната част от страната сутрин ще има ниска облачност и мъгли, около и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево. В планините и планинските райони ще бъде слънчево и по-топло от обичайното.

През втората половина от второто и в първата половина от третото десетдневие на ноември ще има повече динамика в атмосферата. Времето ще е променливо, ще има и валежи. Температурите ще продължат бавно да се понижават и ще се доближат до обичайните за ноември.

През последните дни от месеца по-голяма е вероятността времето отново да е спокойно и без валежи, с температури близки до средните за периода.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!