FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Преди празника: Пекарна в София предлага козунаци на нуждаещи се

Преди празника малка пекарна в София отново предлага безплатни козунаци за хора нужда. Оттам дават възможност на всеки клиент заедно с поръчката си да купи и т.нар. „Висящ козунак“ за човек, когото не познава. Идеята се ражда миналата година по време на първия локдаун и се радва на голям интерес и сега.

Още по темата

28 апр 2021 13:41

39

26 апр 2021 17:00

58

Точно преди година, докато страната е в извънредно положение заради коронавируса, много хора остават сами за Великден. За да помогне на нуждаещите сe, пекарната на Дарин Стойков започва благородна инициатива

„Инициативата е много проста. Хората, които имат възможност, плащат козунак за някой друг. За човек, който не познава, за човек, който е в нужда, и понеже ние твърдим, че на доброто трябва да се помага, на всеки такъв платен висящ козунак, ние даряваме един от нас“, заяви Стойков пред Bulgaria ON AIR.

Година по-късно мерките са разхлабени, но нуждаещи се от внимание по празниците все още има.

„Всеки може да дари. Никой не сме върнали. Днес имаме няколко обаждания и съобщения от хора от Берлин. Едно момче от Истанбул ни писа, че ни е превело пари. Каза, имайте ме в предвид, парите ще дойдат след празниците. Не знам какво да кажа. Ние сме меко казано учудени“, каза Стойков.
Дарин споделя, че има толкова желаещи да дарят козунак и грижа, че той и колегите му ще продължат с инициативата и след великденските празници.

„На доброто трябва да се помага. Сигурен съм, че навсякъде има нещо, което има нужда някой да отдели 1 час от времето си или да отдели 10 лв.“, добави собственикът.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!