FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Празна средна седалка в самолета сваля риска от COVID с 57%

Празна средна седалка в самолета сваля риска от COVID с 57%

Снимка: Pixabey
Лабораторен модел показа, че да се остави свободна средната седалка на борда на пътническите самолети намалява предаването на COVID от 23% до 57%, съобщи „Джерусалем Пост“.

„Ако авиокомпаниите оставят средната седалка свободна в самолетните пътнически отделения, те могат да намалят предаването на коронавирус с до 57%“, се казва в изявление на екипа зад новото проучване на Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC). Процентите варират в зависимост от различните модели самолети.

В самолетите се намират много хора, често рамо до рамо, за продължителни периоди от време в затворено отделение, което представлява точна рецепта за COVID бедствие, твърди още екипът зад проучването, цитиран от БГНЕС.

„Тези данни предполагат, че увеличаването на физическото разстояние между пътниците и намаляването на плътността им може да помогне за намаляване на потенциалната експозиция на COVID-19 по време на въздушно пътуване“, твърди екипът.

Това може да се окаже основен редуктор на риска, когато авиокомпаниите започнат да летят с по-висока интензивност и страните по целия свят отворят границите си за международни пътувания отново.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!