FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Облаци, дъжд, след обяд слънцето ще се покаже

Облаци, дъжд, след обяд слънцето ще се покаже

Снимка: Pixabay
Преди обяд днес облачността ще е предимно значителна и на места в Западна и Централна България все още ще превалява.

След обяд над северозападната част от страната облаците ще намалеят и ще се слънчево. В планинските райони и на места в Горнотракийската низина в следобедните часове ще има и гръмотевици.

Вятърът временно ще се ориентира от северозапад, в крайните източни райони ще е от югоизток, слаб до умерен. Максималните температури ще са между 24° и 29°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 22-25°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, в масивите от Южна България след обяд купесто-дъждовна. На места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 13°.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!