FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Няма да има масово тестване в Езиковата гимназия в Стара Загора

Няма да има масово тестване в Езиковата гимназия в Стара Загора

Снимка: БГНЕС
Едва на втория ден от новата учебна година 39 ученици са поставени под карантина в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. Причината за това е положителна проба за COVID-19 на единадесетокласник.

„Не се налагат масови тествания в училището, тъй като имаме информация, че контактните деца на заразения са без клиника. Ако в рамките на 14 дни се появи такава, ще предприемем съответните мерки за тестване и карантиниране“, заяви д-р Татяна Перчемлиева от РЗИ-Стара Загора пред Нова ТВ.

„Организирали сме обучение в електронна среда – такова, каквото се предвиждаше, ако някой бъде карантиниран. Спазили сме всички разпореждания на РЗИ“, каза директорът на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ Теодора Николова.

Още по темата

18 сеп 2020 06:20

32

17 сеп 2020 13:00

62

17 сеп 2020 09:58

42

„Учениците са спокойни. Виждаме една сериозна нагласа у тях към всички изисквания, които сме им задали. Децата виждат, че нещата не са шега. Те самите не искат да бъдат обучавани електронно, т.е. започват да осъзнават, че е много важно да се спазват правилата, за да бъдем в училище“, допълни още тя.

Заразени в Шесто ОУ в града, Татяна Перчемлиева от РЗИ коментира случая: „Имаме случаи на коронавирус при учители. Първият учител е бил положителен още през август. Той е карантиниран. Има още две карантинирани учителки, които са имали контакт помежду си, но не са имали контакт с други учители и деца. Затова нямаме никакви мерки спрямо това училище“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!