FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Не искате „АстраЗенака“? Имате час в националния портал – това ще получите

План за масова ваксинация, електронна система за записване, но излиза, че нещата не са така прости, както изглеждат.

Още по темата

19 апр 2021 16:18

26

19 апр 2021 06:40

40

13 апр 2021 11:55

23

Оказва се, че дори след като при записването за час за имунизация изрично сте посочили, че не искате да бъдете ваксините с „АстраЗенека“, няма как да ви бъде поставен различен препарат.
Това обаче не се съобщава при потвърждаването на часа от електронната система. Просто се изпраща съобщение, че сте потвърдили часа си. Отивайки в центъра за ваксинация, изненадата е огромна. Там лекарят просто ще ви съобщи, че няма как да ви постави различна ваксина от „АстраЗенека“, защото няма други препарати, а в същото време вече е късно да се генерира нов час за ваксинация – системата не го позволява при вече потвърден час.  

„Към момента всички лица, които са изявили своето желание за имунизация в имунизационните кабинети чрез електронния портал www.his.bg, биват имунизирани с ваксината на „Астра Зенека“, коментираха от СРЗИ пред Dnes.bg създалата се ситуация.

„Столична РЗИ обезпечава ежеседмично с ваксини срещу COVID-19 лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ в област „София – град“, където в момента с РНК-ваксини приоритетно се имунизират все още неимунизираните лица от I-ва до III-та фаза на Националния план за ваксинация, както и възрастни хора над 65-годишна възраст и лица с медицински показания (IV фаза от плана), а с ваксината на АстраЗенека – всички желаещи лица. От началото на миналата седмица стартира разпределение на иРНК ваксина към общопрактикуващите лекари за обхващане на лицата от IV фаза“, допълват от там.

„В момента се обсъждат и допълнителни изменения на ваксинационната политика, с цел по-бързо и по-адекватно обхващане на желаещите да се имунизират“, уверяват от СРЗИ.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!