FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Напрежение по пътищата на страната – хиляди тръгнаха да празнуват

Натоварен трафик, катастрофи и засилен контрол на КАТ в първия от поредицата почивни дни. Хиляди българи тръгнаха на път за празниците вчера. Още в четвъртък следобед се стигна до задръствания и напрежение по пътищата. Сериозен бе трафикът на изходите на София и в петък сутринта. Опашка се образува и на границата с Гърция, съобщи Нова тв

На изхода на София към АМ „Тракия“ движението беше интензивно още от сутрешните часове. Към обяд колоната от автомобили стигаше до светофара за кв. „Горубляне“.  Колоните от автомобили изнервиха и шофьорите по магистралата. На клип, който беше качен в социалните мрежи се вижда как агресивен мъж рита кола на пътя. Какво е довело до ситуацията – не става ясно.Катастрофа затрудни към обяд движението по скоростния път на 107-ия километър в посока Бургас. Движението се осъществяваше в аварийната лента.

Лека катастрофа в началото на АМ „Хемус“ в посока Варна предизвика километрично задръстване. Колоните от автомобили се движеха с изключително ниска скорост, движението се регулира от полицията.

По пътя София – Варна движението беше затруднено и от катастрофа край разклона за ловешкото село Голец, предава „Дарик“. Кола се обърна в дерето край пътя, при което пострадаха двама души – шофьорът и неговата спътница. Сигналът за инцидента е подаден след 10 часа. Заради произшествието за час движението в участъка беше затруднено и се образува колона от автомобили след с. Микре, преди Угърчин, в посока Варна.

Километрични опашки от автомобили се извиха и на АМ „Струма“ в посока Благоевград. Струпването на автомобили е преди кръговото кръстовище в новия участък на „Струма“ при Благоевград. На място има полицейски патрул.

Още по темата

30 апр 2021 15:45

8

29 апр 2021 08:43

14

„Вчера не се стигна до сериозни проблеми по пътищата. Няма инциденти с тежко пострадали или загинали. Имаше леки инциденти и предпоставки за сериозни такива“, обясни главният инспектор от „Пътна полиция“ Лъчезар Близнашки.

Според него ремонтите на АМ „Тракия“ възпрепятстват движението. От „Пътна полиция“ отправиха молба те да бъдат прекратени за празниците, но решението се взима от АПИ, които продължават някои от ремонтните дейности. Инспектор Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ „Тракия“.
 
Дългото чакане и високите градуси в колите не трогнаха гръцките власти, които продължиха обстойния контрол спрямо пътуващите. Масово се правеха бързи тестове въпреки, че всички представяха отрицателен писиар или документ, че са ваксинирани. Веднъж стигнали до пункта за проверка, колите престояваха между 10 и 15 минути.

В ранния следобяд на АМ „Струма“ се образува трикилометрова тапа. Наложи се пътни полицаи да регулират движението, но въпреки намесата на органите на реда автомобилите трябваше да чакат около час, за да преминат кръговото кръстовище, което свързва АМ „Струма“ с Е79.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!