FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МОСВ връща 20 камиона с отпадъци на изпращачите им

МОСВ връща 20 камиона с отпадъци на изпращачите им

Снимка: МОСВ
Общо 20 камиона с пластмасови отпадъци, задържани на границата с Турция, се връщат поетапно под строг контрол от органите на МОСВ към мястото на изпращане в Полша, Румъния, Унгария, Нидерландия, Германия и България.

На 21 май Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Стара Загора получи сигнал от Митническо бюро – Лесово за върнати камиони на ГКПП „Лесово“ от страна на турските власти. Те са пътували към предприятие за преработка в Турция.

Още по темата

22 май 2021 17:37

36

Превозните средства са проверени и допуснати от РИОСВ-Стара Загора да влязат отново на територията България през ГКПП „Лесово“, след като инспекцията е установила, че придружаващата документация е изрядна. Предоставени са попълнени документи по приложение VII от Регламент (ЕО) №1013/2006 относно превозите на отпадъци с указан обратен маршрут, час и пункт, през който ще напуснат територията на България. Преди да излязат от страната екоинспекторите проверяват документите за превоз на отпадъци и целостта на поставените пломби на товарните превозни средства. В съответната страна по произход на отпадъците се връщат 13 камиона. От тях 12 превозни средства вече са напуснали страната (10 са преминали през ГКПП „Дунав мост 1“ и 2 са излезли през ГКПП „Калотина“). Един камион се инспектира и на ГКПП „Дунав мост Видин – Калафат“.

Останалите 7 камиона са върнати до първоначалната точка в България – 3 се връщат в Шумен, 3 в село Кривина и един в Кремиковци.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!