FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Месец май идва, ще има ли абитуриентски балове?

Зрелостниците у нас се готвят за абитуриентските балове. Плановете са тържествата да се проведат, след като минат задължителните матури на 19 и 21 май.

Цените на кувертите скачат, но тази година заведенията ще връщат парите за куверти, ако епидемичната ситуация не позволява посещението на ресторант.

Балът на 12-класниците в 119-о училище е насрочен за 25 май. Абитуриентската треска обаче е изместена от несигурността заради ситуацията с Ковид-19.

„Предишният випуск остана без бал, беше притеснително и ние не може да сме сигурни, че той ще се състои или кога ще се състои“, коментира Ралица Тагарева от 119 СУ „Академик Михаил Арнаудов“.

„Този момент настъпи и ни казаха, че може би и ние, като миналогодишните ученици, няма да имаме бал, но надеждата умира последна, така че ние мислим, че балът ще се състои, бал ще има, така че пожелавам на всички, които завършват тази година, да имат бал и да го отпразнуват“, каза Александър Ботйов.

Точно заради неяснотата са оставили и подготовката за последния момент.

Изпращане в училищата ще има. Пандемията обаче налага то да е по-различно.

„Изпращането ще се извърши при сегашните обстоятелства на 17 май. След като са приключили всички учебни занятия, за тях ще се опитаме да възстановим цялата церемония по изпращане на випуска, без да има струпване на едно място. Предвиждаме учениците от останалите класове да гледат всичко през самите прозорци в двора, а самите зрелостници да се насладят на това символично изпращане“, сподели директорът 119-о СУ „Академик Михаил Арнаудов“ Диан Стаматов.

Подготовка тече и в заведенията. Резервации обаче липсват.

„Мисля, че и абитуриентите изчакват първо да отворят нощните заведения и тогава ще започнат резервациите. Най-вероятно ще се проведат при 50% капацитет, както ще работят и нощните клубове, както работят и заведенията в момента“, каза председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова и телевизия Bulgaria ON AIR


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!