FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Китай разширява карантината за новия коронавирус

Китай разширява карантината за новия коронавирус

Снимка: БГНЕС
Властите в провинция Хубей в Централен Китай обявиха, че разширяват обхвата на мерките за ограничаване на разпространението на новия вирус, който вече отне живота на 41 души в страната, предаде Франс прес.

Още по темата

25 яну 2020 12:38

33

25 яну 2020 08:40

36

24 яну 2020 10:26

8

Към 13-те града, които вече са под карантинта в провинцията, са добавени още пет. По изчисления на АФП това означава, че изолирани от света вече са 56 милиона души.
Мерките включват прекъсване на транспортните връзки до и от тези градове.

Китайските власти съобщиха, че въвеждат национални мерки за откриване на новия вирус във влакове, автобуси и самолети, за да се спре разпространението му. На място ще има точки за преглед и всички пътници със симптоми на пневмония ще бъдат откарвани незабавно в медицински центрове, съобщи Националната здравна комисия, цитирана от БТА.

Същевременно в китайския град Ухан ще започне строеж на втора болница за лечение на пациенти с новия коронавирус. Болницата ще разполага с 1300 легла и трябва да бъде завършена за 2 седмици.

Строителството на първата болница, предназначена за пациенти с новото заболяване, е в ход и се очаква да приключи до 3 февруари.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!