FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Касова бележка за 55 ст. спечели 50 000 лв. от лотарията на НАП

Касова бележка за 55 ст. спечели 50 000 лв. от лотарията на НАП

Снимка: Булфото архив
Жителка на Стара Загора ще посрещне коледните празници с 50 000 лева, след като името й бе изтеглено на случаен принцип в лотарията с касови бележки на Национална агенция за приходите, съобщиха от пресцентъра на НАП.

Още по темата

2 дек 2019 20:00

6

От началото на третия сезон на инициативата за участие са регистрирани над 20 милиона касови бележки на обща стойност 270 милиона лева, като над 2 милиона от тях са сканирани чрез мобилното приложение на НАП и нововъведения QR код на бележките.

И след края на лотарията, мобилното приложение на НАП ще продължи да е от помощ на потребителите и чрез него те ще следят истински ли са касовите бележки, които търговците им издават. Над 150 000 души ежедневно действат като данъчни инспектори, проверявайки касовите си бонове. Повечето касови апарати вече печатат бележките с кодове, а до края на януари 2020 година те ще станат задължителен реквизит за всеки касов бон.

Освен с функция „данъчен инспектор“, мобилното приложение предлага и навигация до офисите на НАП, справка за здравно-осигурителен статус, данъчен календар и справка за регистрация по ДДС.

Мобилното приложение на НАП е безплатно и се предлага за iOS и Android устройства.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!