FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Как ДПС мобилизира за изборите хиляди гласове в чужбина?

ДПС получи с над 50 хиляди гласа повече от вота на 11 юли и победи категорично при вота в чужбина. Как Движението активизира гласоподавателите си зад граница?
През мегафони, вестници и телевизии изселниците в Турция бяха призовавани да гласуват. С гръмки заглавия и призиви като „Турските гласове при турския кандидат“ ДПС успя да постигне най-високия си резултат от 2009 година насам, предаде Bulgaria ON AIR.

„Цялата медийна армия в Турция казваше – „Турските гласове трябва да отидат за турския кандидат“. И в крайна сметка това проработи“, коментира журналистът Мехмед Юмер.

Но ръстът на активността в Турция може да се дължи и на друго, смятат анализатори. Той идва на фона на сигналите за подкрепа от страна на турския президент Реждеп Тайип Ердоган, който се появи на националната конференция на Движението миналата година.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!