FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

И днес мъгла. Слънце ще има предимно в източните райони

И днес мъгла. Слънце ще има предимно в източните райони

Снимка: БТА
Времето на 10 декември ще е студено. Минималните температури ще са между минос 5 и 0 градуса. От запад облачността ще се увеличава и късно вечерта в крайните югозападни райони ще превали дъжд. На места там ще има условия за поледици. Предимно слънчево ще остане в източните райони, а в низините и котловините ще се задържи мъгливо през целия ден. Почти тихо ще е в Източна България, със слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, по-ниски ще са температурите в районите с трайна мъгла.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода ще е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините от запад ще се заоблачава. Късно вечерта в масивите от Югозападна България ще завали слаб сняг, под 1200 метра – дъжд. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – около 0 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. През нощта срещу сряда и в сряда ще преобладава облачно време, главно в Южна България и в Предбалкана ще превалява, съобщава БТА.

Преваляванията ще са предимно слаби и предимно от дъжд, над около 1300 метра – от сняг, но в нощните часове и на места в Предбалкана и по-високите котловинни полета дъждът ще се примесва и временно ще преминава в сняг. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен.
 

В четвъртък слаб дъжд ще превалява на места в източните райони, в процес на спиране, а от запад ще започне разкъсване на облачността. До края на деня вятърът ще се ориентира от югоизток.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!