FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Истински Великден за Банско, хотелите пълни с българи

Тази година за Великденските празници хотелите в Банско са пълни предимно с български туристи. Миналата година по това време курортният град беше под пълен локдаун.
„Има доста гости на града. Всички са усмихнати и настроението е на макс – празникът е прекрасен, така че нека всички да сме живи и здрави и да се радваме на това, което Бог ни е дал“, сподели туристът Румяна Бахлова.

Разликата с миналата година е осезаема, когато курортният град беше под пълен локдаун около Великден.

„Благодарим на Господ, че ни даде възможност да работим, както и на всички туристи, които дойдоха. Този празник наистина напълни хотелите, дюкяните, кафетата и ресторантите. С една огромна благодарност казваме: Благодарим на българския турист“, каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

„Въпреки че сме в слаб сезон, за Великден има добра заетост, но като цялост за майските празници както в света, така и в България слабият интерес продължава. Надяваме се след юни, юли и август да се променят нещата – все пак трябва да знаем, че вече има и по-ясни правила“, подчерта собственикът на хотел Борхан Немутлу.

А някои по-предприемчиви хотелиери организираха и атракции за най-малките си посетители. От туристическия бранш в Банско изразиха надежда за един по-добър летен сезон.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!