FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Има ли вътрешен човек в обира на половин милион от инкасо автомобил?

Има ли вътрешен човек в обира на половин милион от инкасо автомобил?

Снимка: Pixabay
Маскирани и въоръжени мъже задигнаха сериозна сума от инкасо автомобил на магистрала „Струма“ в сряда на бензиностанция край Перник. По непотвърдени данни обирджии може да са откраднали до половин милион лева.
 
Нападателите са били четирима,а грабежът е станал пред очевидци и е записан на охранителни камери. Единият от мъжете от инкасо автомобила е бил леко ранен, след като е получил удар в лицето.

Още по темата

21 апр 2021 15:08

26

21 апр 2021 14:00

27

Разследващите смятат, че нападателите са избягали в посока Дупница, като издирването им все още продължава. Криминалисти не изключват версията, че зад грабежа може да стои добре организирана престъпна група, извършвала подобни престъпления и в миналото. Една от версиите е да е замесен и вътрешен човек.
 
„Ако си спомним предишни случаи на такива инкасови обири от последните десет години, винаги в една такава ситуация се разследва и участие на вътрешен човек. Било с информация или като съдействие“, коментира експертът по охрана и сигурност Здравко Дерелиев пред Нова телевизия.
 
Той смята, че случаят от вчера много наподобява въоръжения грабеж, който стана през декември, отново на инкасо автомобил, в района на Перник.
 
„В двата случая говорим за фирми, които са най-големите в бранша и осъществяват тази дейност професионално и ежедневно. Автомобилът е както трябва да бъде, както беше и в първия случай“, добави Дерелиев.
 
По думите му, ако органите на реда се задълбочат да търсят приликите между двата грабежа, вероятно по-бързо ще стигнат до извършителите.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!