FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Законът за горивата влиза в сила от днес

Законът за горивата влиза в сила от днес

Снимка: БГНЕС
Законът за горивата влиза в сила от днес след повече от година на протести и спорове по основни текстове.

Народното събрание го гласува окончателно с всичките промени, договорени от правителството и браншовите организации. Консенсус бе постигнат трудно, но с очакванията да гарантира конкуренцията на пазара, ограничаването на сивия сектор и увеличаването на постъпленията в бюджета, предава Investor.bg.

Още по темата

22 яну 2020 13:45

12

Бензиностации и складове за горива ще бъдат запечатвани за две години, ако продават контрабандно гориво, а цистерните, които го превозват, ще бъдат спирани от движение за една година, пише БНР. Земеделските производители излизат от обхвата на закона, но подлежат на санкция, ако осъществяват търговия с горива, без да са регистрирани за дейността. Броят на изискванията в наличност на бутилки за пропан бутан се намалява от десет хиляди на хиляда, намалява се и прагът за регистрация на фирмите и изискваните банкови гаранции, които ще зависят от годишния оборот, коментира Иван Касилски от Асоциацията на търговците на горива.

„Ние направихме един закон, който, първо, да е удобен за държавата и държавната хазна  и второ, да има конкуренция в България. Да има една нормална среда за работа, да има един баланс между държавата и бизнеса, който го постигнахме“, добави той.

Още по темата четете тук


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!