FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Времето утре ще е слънчевов с максимални температури от 23°

Времето утре ще е слънчевов с максимални температури от 23°

Снимка: Pixabay
 През нощта ще е предимно ясно с минимални температури между 2° и 7°. Утре ще преобладава слънчево време, съобщава Агенция „Фокус“.

В сутрешните часове за кратко в Югоизточна България видимостта ще е намалена. След обяд над западните и планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините ще превали. Ще духа слаб вятър с южна компонента, след обяд за кратко в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен. Ще се затопли още и максималните температури ще са между 18° и 23°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. Ще се понижава и вечерта ще е малко по-ниско от обичайното.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове по южното крайбрежие видимостта за кратко ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Максималните температури ще са между 13° и 19°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места слабо ще превали. Ще духа до умерен северозападен, след обяд югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра около 4°.

През нощта срещу вторник отново ще се заоблачава и във вторник облачността ще бъде по-често значителна. На места, главно в северозападната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще е с източна компонента, слаб до умерен. Минималните температури ще са по-високи, дневните в Северна България слабо ще се понижат, на юг, където облачността ще бъде предимно средна и висока, ще са почти без промяна. В средата на седмицата на места ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове са възможни и гръмотевици; в сряда явленията ще са предимно в северозападната половина от страната, в четвъртък – главно в планинските райони. В сряда вятърът ще е все още от изток-югоизток, в четвъртък – от югозапад и с него температурите ще се повишават. Максималните ще бъдат между 22° и 27°, по Черноморието 18°-20°. Сутрешните – между 5° и 10°.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!