FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЦИК и „Сиела Норма“ не се разбраха за цената, ще има ли машини за вота?

ЦИК и "Сиела Норма" не се разбраха за цената, ще има ли машини за вота?

Снимка: БГНЕС
Остава отворен въпросът дали ще бъдат доставени още 1500 машини за обезпечаване вота в чужбина, след като ЦИК и „Сиела Норма“ не се споразумяха за цената. Изчисленията на фирмата доставчик са, че логистиката и доставката на машините струва 14 млн. лева и е невъзможно да се справят за 6,5 млн., каквото е предложението на ЦИК.

Още по темата

9 юни 2021 09:08

13

8 юни 2021 18:30

113

„Това, че няма да има някъде машина или машината няма да може да бъде обслужвана от членове на секционна комисия, които могат да не се справят, не е основание. В Кодекса са предвидени бюлетини, бюлетини ще има във всяка секция. Когато нещо се случи и при невъзможност за гласуване с машина, ще има бюлетини“, увери пред БНТ Румяна Дечева от Обществения съвет на ЦИК.

Тя подчерта, че в момента ЦИК работи в много различни условия.

„Това е нов състав, който за първи път трябва да организира избори с машини по места, да организира за първи път гласуване с машини в чужбина, за първи път да организира избори за по-малко от два месеца. Аз съм убедена, че ЦИК ще се справи“, категорична беше Дечева.

По думите ѝ голяма част от напрежението идва от всички тези специфични за решаване задачи и необходимостта ЦИК „да докладва на обществото докъде са успели“.

„Това, което аз виждам, е, че те полагат неумоверни усилия да изпълнят всяка една от точките в тези много нетипични за процеса до момента условия“, добави тя.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!