FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Христов: Бюджетът изглежда щедър и проинфлационен

„Бюджетът изглежда щедър, охолен, проинфлационен. Очевидно е, че се опитва да задоволи интересите и приоритетите на четирите формации, които са членове на това мнозинство“, заяви Румен Христов от ГЕРБ-СДС в студиото на „Денят ON AIR“.
Той сподели, че от ГЕРБ-СДС имат притеснения относно проектобюджета.

„Бюджетът е на мнозинството – то си го приема и то носи отговорността. Имаме различни възгледи по отношение на икономическото развитие на България. По-скоро бих отбелязал нещата, които ни притесняват. Тези повече от 8 млрд. заложени капиталови разходи са проинфлационни. От една страна, биха създали работни места и допълнителен доход на фирмите и гражданите, а от друга, това би било натиск на пазара“, посочи лидерът на СДС пред Bulgaria ON AIR.

Христов изрази надежда да не бъде продължена старата практика в края на годината да бъдат раздавани средствата.

„Опасенията ми са свързани с това, че имаме критерии за изпълнение от Маастрихт във връзка с приемане в Еврозоната. Приемането на България е изключително важно, но трябва да бъдат изпълнените тези критерии – и по отношение на инфлация, и по отношение на ценовата стабилност и на бюджетния дефицит“, заяви той.

А ако този бюджет бъде изпълнен, най-вероятно ще нарушим всички критерии, прогнозира гостът в студиото. Христов коментира и актуализацията на бюджета след няколко месеца


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!