FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Хората в Рударци недоволни от тока, спирал често

Хората в Рударци недоволни от тока, спирал често

Снимка: Pixabay
Жители на Рударци сигнализираха за проблеми с електроенергията, съобщава Нова телевизия. Семейства твърдят, че плащат за услуга, която така и не получават.

„В селото има много чести спирания на електричеството. Освен това се подава и много ниско напрежение и в следствие на това всички уреди изключват. Инвестирал съм в термопомпа и проточен бойлер. На ден токът спира поне 2-3 пъти и то за по час-два-три. Уредите не работят нормално, защото защитите им изключват“, коментира Димитър Бановски.

„Термопомпата и отоплението не работят. Бойлерът също не се включва, защото едната фаза е много ниска. На телевизора изчезват картината и цветовете. Като спре токът, рутерът също не работи и нямаме и интернет. Какво излиза? Студено е, не мога да се изкъпя, не мога да гледам телевизия, не мога да работя“, добави още той.

Сметките за декември и януари са 358 лв. Специално за декември и януари, освен, че уредите не работеха, отсъствахме 6 дни и нищо не е включвано. Това граничи с абсурда“, допълни Бановски.

„Подавал съм многократно сигнали. Викал съм аварийни групи, подавал съм молба за ниско напрежение. Подавал съм и множество сигнали, до момента са идвали са само два екипа. Подиграват се с нас“, възмути се той.

От ЧЕЗ коментираха сигналите и казаха, че са поставили два нови трафопоста на село Рударци, които до този момент не работят и се очаква да влязат в експлоатация до средата на тази година.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!