FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Хаджигенов: Коалицията води преговори с нови партньори

Хаджигенов: Коалицията води преговори с нови партньори

Снимка: БГНЕС
Преговорите в коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ за явяване на предсрочните парламентарни избори са на финалната права, обяви адвокат Николай Хаджигенов.

Формацията ще запази името си, водят се преговори с нови партньори за привличането им към формата.

Още по темата

21 май 2021 10:30

220

20 май 2021 20:30

84

8 апр 2021 16:03

606

Пред БНР Хаджигенов коментира и напускането на Татяна Дончева от „Движение 21“ – една от партиите, с които „Изправи се! Мутри, вън“ се яви на предишните избори:
„Преговорите почти са финализирани, надявам се до няколко дни да приключим. Ще има коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ – 99 на сто е сигурно. Как ще се отразят действията на Татяна Дончева? Всъщност никак. Това е причината, поради която предишния път, съставяйки коалицията, решихме да използваме три мандатоносителя със сходни характеристики, за да може едно такова действие да не ни се отрази негативно. Електоралната тежест на „Движение 21“ е известна от много години, откакто съществува, така че няма как да бъде проблем или щета, или каквото и да е било“

По-рано днес от БСП обявиха, че са се разбрали за широка лява коалиция, в която да участва и „Движение 21“ на Татяна Дончева.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!