FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Учителите – разнопосочни в мнението си за безплатна почивка

Учителите - разнопосочни в мнението си за безплатна почивка

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Новата програма на МОН за безплатна почивка за учениците ще стигне до голяма група ученици. Учителите са разнопосочни в мнението си. Критериите са оставени във всяко едно от учителските ръководства, по този начин те ще създадат елементи на дискриминация и усещане за несправедливост. Това коментира пред БНТ Диян Стаматов, директор на 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“.

Още по темата

1 юни 2021 17:00

50

31 май 2021 22:40

45

  „Най-големите училища ще могат да изпратят 170 ученици, а по-малките до към 12. Трудно е да се подбере от едно голямо училище около 1000-1500 човека точно кои да бъдат, тепърва предстои да се обсъждат критериите. Една част ще бъдат социални, други по успех, трети в зависимост от участието в различни прояви, ще бъдат по-скоро социални критериите“, заяви Диян Стаматов.

По думите му една от спирачките е, че хората вече са планували лятото си. „Групите ще бъдат сформирани от различни класове, от различни випуски, подборът ще бъде труден“, каза още Диян Стаматов.

Той призова за яснота относно реда, по който ще се заплаща труда на учителите, които ще ръководят тези групи, тъй като това като казус липсва в програмата.

„Заплащането трябва да бъде по-високо и заради извънредния труд, и заради спецификата“, категоричен бе Диян Стаматов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!