FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Стотици „наши хора“ са паркирали безплатно в София, щетата е за 500 хил. лв.

Стотици "наши хора" са паркирали безплатно в София, щетата е за 500 хил. лв.

Снимка: БГНЕС
Стотици карти за безплатно паркиране в София е издала СО при Йорданка Фандъкова на нейни близки и приятели. Картата предлагала услуга „паркирай безплатно“ в синя и зелена зона за определени хора, вероятно приятели и близки, обяви на брифинг председателят на СОС Цветомир Петров.

„Пита се, обаче, кои са тези привилегировани граждани, тъй като картите се издавали без даже да се иска регистрация на автомобилите. Открити над 130 такива карти с привилегии за 2022 г. Издадените карти са само с номер, и могат да се ползват от цялото семейство, а по принцип такива карти се издават с регистрационен номер на автомобила. Установено е, че 6-7 автомобила с привилегии са на КТ „Подкрепа“, обяви Борис Бонев на брифинга.

Само на базата на тези привилегировани безименни ползватели загубите на Столична община са в размер на над половин милион лева, обяви председателят на СОС Цветомир Петров. И се възмути, че в „София няма места за паркиране, а на някои хора дори се раздават безплатни такива“.

„Има ли известни журналисти, получили това право, има ли социолози, има ли мастити бизнесмени, които са получили карти за безплатно паркиране?“, попита Борис Бонев. И допълни, че „тази практика е прекратена след встъпването в длъжност на кмета Васил Терзиев, но от ПП-ДБ-СС няма да спрат да ровят за такива далавери“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!