FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Столични музеи и зоопарка с вход свободен на 3 март

Столични музеи и зоопарка с вход свободен на 3 март

Снимка: БГНЕС
На празничния Трети март, когато се отбелязва Националния празник на Република България, с вход свободен за посетители ще работят Регионалният исторически музей – София, Парк-музей „Врана“, Софийската градска художествена галерия и филиалите й – галерия-музей „Дечко Узунов“ и галерия „Васка Емануилова“.

С безплатен вход ще работи и Зоологическа градина – София. В Регионалния исторически музей на пл.“Бански“ 1 може да се види постоянната експозиция, свързана с хилядолетната история на София, както и временна изложба „Храни душа да те слуша. Храненето в София и Софийско“, която представя традициите в храненето на населението от софийски регион и София в периода от втората половина на ХIХ век до края на Втората световна война.

Направени са възстановки като кът от селска къща за приготвяне на храната и хранене и кухня от 30-те – 40-те години на ХХ век.

На Трети март се организира Автобусите ще се движат по маршрут от пл. Орлов мост – Парк-музей „Врана“. Първият курс ще тръгва от пл. Орлов мост в 9.30 часа, а последният курс от парк-музей „Врана“ – в 17.35 часа, информират от Столичната община


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!