FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Собственици на ресторанти в криза: Държавата не помага

Продължава разминаването между ресторантьори и служебното правителство за изплащането на ковид помощите. Собственици на заведения са готови и на крайни действия. Според служебния финансов министър бюджетът е в тежко състояние, а заделените средства от предишното правителство не са реални.

Мартин и Михаил са собственици на заведения в Русе и Варна. Общото между двамата е, че помощите от държавата за бизнесите им са спрени.

Още по темата

28 май 2021 11:18

121

„Няма как да помогнат мерки, които не са дошли навреме. Последно получихме за месец февруари. Ако се надяваме на държавата, трябва да затворим още утре“, сподели управителят на пицария Мартин Вълев пред телевизия Bulgaria ON AIR. „Голяма част от нас нищо не са получили и нямат информация защо не са“, уточни собственикът на верига заведения Михаил Николов.

Михаил обаче е готов дори и за протест, ако не бъдат изяснени всички неизвестни около предходните икономически мерки. Според него секторът не се възстановява, а задлъжнява още повече.  

Служебният министър на финансите отчете подобрение в сектора, но заяви, че се подготвя и нов пакет от мерки.

Позицията на служебното правителство е, че са изплатени голяма част от ковид мерките за април и май. Според Съюза на хотелиерите и ресторантьорите средствата все още не са достигнали до тях.

„Явно всяко правителство си прехвърля ангажиментите“, уточни председателят на СХР – Русе Красимир Иванчев.

Идеята на служебното правителство е новите мерки, които се очаква да бъдат предложени, да облекчат административните процедури и да увеличат ликвидността за малките и средни предприятия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!