FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

След изборите: Нито Радев, нито Борисов ще ни управляват

След изборите: Нито Радев, нито Борисов ще ни управляват

Снимка: БГНЕС
Без значение дали ноември ще бъде май, търси се всъщност наследник на Борисов. Това е обобщението на Калоян Велчев. Той напомня: какъвто и да е изходът от изборите, нито Радев, нито Борисов ще ни управляват.

Изводите са от новия формат на „Галъп интернешънъл болкан“ – агенцията се допитва до млади изследователи за анализи за бъдещата политическа битка за избор на парламент и президент. Много от младите политолози и социолози са все по-често са на телевизионния екран. Проучването е публикувано на страницата на „Галъп“.

Мненията за предстоящата кампания са полярни: от гладиаторска битка, както я нарича Дария-Лора Дачева, до срамежлива кампания – както я определя социологът Юлиана Гальова.

Още по темата

12 окт 2021 14:27

421

12 окт 2021 11:35

663

11 окт 2021 22:15

82

Залогът на парламентарните избори пък е какъв процент ще постигне формацията на Василев и Петков, казва още Теодора Йовчева. Те могат да се окажат в позицията на king makers. Влогърката Флора Стратиева обаче вижда и уникален шанс за „партиите на статуквото“.

Тази кампания ще е сива и тягостна и ще се води с неохота. Тя ще падне в сянката на надпреварата за президент, допуска Марио Русинов. Че президентската кампания може да потопи парламентарната, пише и Марая Цветкова. Атанас Радев напомня също, че България и бездруго е в перманентна кампания. Иван-Асен Иванов дори нарича предстоящата кампания банална.

Иванов пише още: „Предстоят ни поредните избори, при които за слабите оценки на политиците, поправителен изпит ще трябва да държат гражданите. Тази злощастна размяна на ролите, диктувана от неадекватността на повечето партийни сили, е основният генератор за отчуждаването и отегчаването на избирателите от политическия процес у нас“.

На противоположно мнение е Лидия Даскалова: очаквам да бъдем свидетели на най-яростната предизборна кампания от всички, провели се през тази година. Яница Петкова пък директно обобщава: 1. Всички участници ще твърдят, че ще водят по-скоро положителна кампания. 2. Всички участници ще водят отрицателна кампания.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!