FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Родните товарни електромобили в продажба с етикет „Made in Germany“

Нашите автомобили ще се продават от името на немска компания. Тук ще произвеждаме някои компоненти, но сглобяването ще става на територията на Германия. Това заяви Росен Даскалов, основател на „Син Карс индъстри“, в ефира на предаването „Бизнес старт“, с водещ Христо Николов.

„Българският пазар е много малък. Нашата цел е след няколко години да произвеждаме около 20 хил. автомобила на година. Нито един производител няма подобен продукт в тази ниша – товарен електрически автомобил от 3.5 тона, който може да минава до 20% по-голям пробег“.

Даскалов заяви, че електромобилът е насочен към западноевропейския пазар. „Искаме в началото на другата година да започнем производството и сглобяването в Германия“, допълни още той пред Bloomberg TV Bulgaria.

От думите на госта стана ясно, в България ще се произвеждат всички основни неща за автомобилите, а в Германия останалите части, като тези за каросерията, например. Така ще можем да използваме предимствата, които ни дават западноевропейските икономики в тази посока – облекчения за купуване на нови автомобили.

Производителят на спортни състезателни автомобили и електромобили „Син Карс Индъстри“ подаде заявление за IPO и допускане за търговия на пазар за BEAM на Българската фондова борса. Преди година дружеството обяви, че ще търси 6 млн. лв от капиталовия пазар, като сега сумата беше намалена на 2 млн. лв.

„Изискванията спрямо последните промени в закона за BEAM пазара са максимална сума на година да е до 6 млн. лв. В момента за финансиране на част от дейността на компанията ползваме банкови кредити. Ако всичко се развие добре, не е проблем в следващия месец да направим ново предлагане на акции.“

„Обяснили сме ясно как ще бъдат използвани тези 2 млн. лв.: за доизграждане на производствената линия за роботизирано заваряване, както и усъвършенстването на техника и машини“, обясни гостът.

Гостът обяви и намеренията свързаната със Син Карс немска компания да бъде листната на Дойче Бьорзе.

Целия разговор може да видите във видеото.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!