FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Разчистват плаващото сметище край Своге, ще отнеме дни

Започна разчистването на плаващото сметище в река Искър край Своге, след като бяха отпуснати необходимите средства за това. 

 „Комисията все още не се е състояла, но като представител на ВЕЦ, аз съм тук да осигуря достъп на техниката и да не се стигне до допълнителни повреди. Този боклук си е в реката. Това, че идва тук е предимство, защото, ако го нямаше ВЕЦ-a, щеше отдавна да е в Черно море“, каза пред BulgariaONAIR Васил Шуманов от ВЕЦ-Своге. 

Още по темата

15 яну 2021 19:09

43

15 яну 2021 15:00

111

Разчистването ще отнеме няколко дни. С два камиона се извършват множество курсове за извозване на отпадъците – от пластмасови опаковки до дивани.

Комисия от експерти реши как да се ползват отпуснатите от правителството 220 хил. лева.

„От ранните часове на деня започна разчистването на сметището. Тази картина, ако не се предприемат по-сериозни действия, може да се повтори при следващи порои. Вероятно е нужно да се подходи превантивно и да се поставят улавящи съоръжения. Не би могло да има грешка от страна на общината, сметището е от София“, посочи зам.-кметът на Своге Илия Богданов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!