FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Работна група ще търси начин за намаляване на цените на горивата

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Работна група с участието на  „Лукойл-Нефтохим“ и „Лукойл-България“ ще търси начин за оптимизирането на цените на горивата. Това стана ясно от изявление на министрите на  енергетиката Росен Христов и на икономиката и индустрията Никола Стоянов.
„Проведена е среща с „Лукойл-Нефтохим“ и „Лукойл-България“. Обсъдени са мерки за снижаването на цените на горивата, подготвени като проект в рамките на кризисния щаб. Ще има съвместна група с двете компания, за да се намери решение за трайно оптимизиране на цените на горивата, което е приоритет на министерството и кризисния щаб“, каза Росен Христов.

Никола Стоянов добави, че при всички разговори с представители на бизнеса въпросът за цените нагорите е бил поставен.

„Бяха проучени всички възможности на държавата и сега сме подготвени. Горивата са компонент от цената на всяка една стока, а при инфлация от 17% ,два пъти по -висока от средната в ЕС, една възможност за я укротим е, ако успеем да овладеем цената на горивата“, посочи той.

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!