FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Проверка откри нарушения при ремонти на „Тракия“ и „Марица“

Проверка откри нарушения при ремонти на "Тракия" и "Марица"

Снимка: БГНЕС, архив
Нарушения при ремонта на АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора е констатирала проверка на място на председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев.

Сред тях са влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане, липса на технически надзор и неудачен проектантски и авторски контрол.

Отговорни за това са фирмата строител, строителният надзор и проектантът, съобщиха от АПИ.

Нередности са открити и при ремонта на участък от АМ „Марица“.

При инспекция в района на Свиленград е установено неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на мост, на който се извършват строителни работи.

В съобщението се посочва, че проектантът на обекта се е държал неуважително, а агенцията като възложител на строително-монтажните работи ще поиска извършването на независима техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова, както и спиране на авторските права.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!