FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ПП-ДБ-СС и ГЕРБ се „замерят“ с далавери в СОС

„Сега ще ви разказа за далавера в „Топлофикация – София“. Става въпрос за директора Александър Александров и жената, с която живеят на семейни начала. Обществени поръчки са печелени от определени фирми, после възлагани на други фирми, близки до жената на Александър Александров“, съобщи общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.

Обществени поръчки са спечелени от фирми, които след това превъзлагали дейности на фирмата на жената до Александър Александров – Светлана Пашалийска. И като управител на други фирми той практикувал подобни дейности от 2019 г. насам за милиони, първата обществена поръчка през 2020г. на стойност 5 млн. лв.

Бонев показа и документи за далаверата.

Александров и Пашалийска са във фактическо съжителство. Тя управлявала фирмите, на които се превъзлагали дейностите от спечелилите обществените поръчки на Топлофикация София. До Бонев е подаден сигнал от служители на столичното парно. Той припомни, че Александър Александров е назначен за шеф на Топлофикация от ГЕРБ.

Коалицията поиска оставката на Александров като шеф на Топлофикация-София.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС пък съобщиха за далавера със съпругата на кмета на район Слатина – Георги Илиев.

“Става въпрос за два директни договора със съпругата на районния кмет на Слатина Георги Илиев между нея и Столична община”, заяви Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС, предаде БГНЕС.

Хекимян обяви, че договорите са за отпечатване на предизборни книжа и материали за европейските и национални избори с фирмата собственост на кмета на район Слатина и на съпругата му и те са на стойност 30 000 лв.

От ГЕРБ искат отговори от кмета на София Васил Терзиев, районния кмет Георги Илиев и заместник-кмета Иван Василев и секретаря на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!