FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

По-ниската ставка на ДДС за туризма нямало да се отрази на цените

Парламентът прие на първо четене намаляването на ДДС за ресторантите и книгите. „За“ гласуваха 107 народни представители, 68 се въздържаха, а 1 гласува против.
Търсеният ефект е намаляване на цените на стоките. За съжаление, според мен, намаление на цените не може да се очаква, няма да има ефект и за подпомагане на самия ресторантьорски бранш. Само повече клиенти може да са в помощ на брашна, но сега страхът, който е вече във всички нас, няма да доведе до масово посещение на заведенията. Това каза за „Денят ON AIR“ депутат от БСП Димитър Данчев.

По думите му е имало настояване Менда Стоянова и Владислав Горанов да представят предложението за по-ниско ДДС.

„Предложението за това дойде след срещата на Бойко Борисов с представители на бранша, вероятно заради възможността от протести. Ние си задаваме въпроса – как ще се закърпи бюджетът до края на годината.. Единственото, което можеше да поевтинее, след намаляване на ДДС, са лекарствата“, допълни той.

Според Данчев сме една от малкото страни, в които няма диференцирана ставка за книгите.

„Подобни мащабни данъчни промени са по метода на пробата и грешката. От другата страна стоят хора, бизнес, които очакват да имат прогнозируемост“, каза още народният представител.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!