FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Пореден ден на протести, този път и заради високата смъртност

Пореден ден на протести, този път и заради високата смъртност

Снимка: Димитър Кьосемарлиев
Протестиращи срещу правителството и главния прокурор за поредна вечер се събраха в центъра на София. Те изразиха недоволство от високата смъртност от коронавирус у нас.

“Според мен всеки човек е длъжен да бъде тук. Протестът не е спирал, той така, или иначе продължава. Целите на протеста са ясни, въпреки затрудненото положение, проблемът си остава, даже нараства. Виждаме, че начинът, по който се опитват да се справят дори с коронакризата, не е правилен. На базата на това, което се вижда в Европа. А доколкото разбрахме дори сме станали трети по смъртност“.

“Аз лично съм от 15-и май, протестирам за справедливост“, коментираха демонстранти пред БНР.

След 19 часа протестиращите тръгнаха на шествие из софийските централни улици и стигнаха до 5-то Районно управление на МВР.

С викове те недоволстваха срещу задържането на представители на протестите вчера след счупване на стъкла на офис на ГЕРБ на ул. „Оборище“.

Срещу 5-ма протестиращи е образувано досъдебно производство за хулигански прояви.

Трима от тях са непълнолетни. Останалите са с мярка „парична гаранция“.

Нито един от събралите се не носи предпазна маска.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!