FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Пожарът в хотела в София от включено зарядно или от цигара

Пожарът в хотела в София от включено зарядно или от цигара

Снимка: БГНЕС
Пожарът в столичния хотел “Централ” е започнал от включено зарядно за телефон или незагасена цигара. Това каза за БТА градският прокурор на София Илияна Кирилова. Тя посочи, че това са двете основи версии, по които се работи.

Пожарът е нанесъл най-много щети на третия етаж в хотела, откъдето е започнал.

Още по темата

17 сеп 2022 08:08

16

Загиналата колумбийска гражданка е била в съседната на пожара стая и се е намирала в банята, каза Кирилова. Сред пострадалите има граждани на Великобритания, Израел и Белгия. В този час продължават огледи на мястото на инцидента, каза Кирилова.
Медицински екип е оказал помощ на още двама пострадали в пожара в столичния хотел „Централ“, освен тези, които са отведени в болница. Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София. Медиците са оказали помощ на 33-годишен гражданин на Република Северна Македония, както и на 52-годишен гражданин на Казахстан. Двамата не са хоспитализирани.

По данни на ЦСМП-София в болница „Пирогов“ са транспортирани пострадали при пожара чуждестранни граждани – бебе с баща му, 12-годишно момиче, мъж, както и българка, която е от персонала на хотела. Друг българин, който също е бил от персонала на хотела, е отказал хоспитализация.

Във Военномедицинска академия са приети двама чуждестранни граждани, също пострадали в пожара.

Тази сутрин около 6:30 в дежурния център на Столичната пожарна е получен сигнал за пожар в хотел на бул. „Хр. Ботев“ 52, пл. „Възраждане“. На мястото на инцидента незабавно пристигнали четири пожарни екипа с две автомеханични стълби. Извършена е евакуация. Час по-късно пожарът е погасен.

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!