FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Подменят цялата информационна система на летище София

Подменят цялата информационна система на летище София

Снимка: БГНЕС
Главната информационна система на летище София ще бъде изцяло сменена в следващите месеци. Български и световни IT компании могат да заявят интерес в периода от 18 ноември до 2 декември и да подадат оферти до 23 декември, съобщават от столичната аерогара.

Системата за управление на летищните операции – AOMS, е гръбнакът на дигиталните процеси на летището и обхваща дейностите от регистрация за полет, управление на полетните изходи, салоните за гости, самолетните стоянки, полетната информация и много други операции на територията на аеропорта, свързани с обслужване на пътници, самолети и багаж, пише Investor.bg.

Новата система ще позволи значително по-ефективно управление на ресурсите и ще замести голямо количество остарели ръчни процеси, които се изпълняват в момента.

Това е поредната голяма IT система, за която летището обявява международен търг като част от плана си за дигитална трансформация на стойност над 10 млн. лв. Дигитализацията на процесите, внедряване на нови системи, нов сайт и мобилно приложение са част от стратегията на летището с фокус към по-добро пътническо преживяване и по-добра ефективност.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!