FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Пламен Димитров: Това е най-щедрият бюджет напоследък

„Това със сигурност е най-щедрият бюджет, който имаме през последните години от гледна точка на общите разходи, но по никакъв начин не мога да твърдя, че не е разумен“, посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров за предаването „Денят ON AIR“.
„Зимната прогноза на ЕК намали малко очакваните и от ЕС ръстове на брутния вътрешен продукт у нас, но зависи много от вътрешните фактори. Ще има възможност разходите не само да бъдат изпълнени, но и да бъдат преизпълнени“, заяви събеседникът.  

Неговото мнение е, че ще се задържим с двуцифрена инфлация може би до края на второто тримесечие.

„Тази година ще имаме три бюджета. Такава година никога не е имало. В момента се намираме в удължения Бюджет 2021. Всяко тримесечие ще има промяна на бюджета, но това дава възможност за промяна на параметри“, коментира Пламен Димитров.   

По думите му минималната заплата от 750 лева е възможна.

„Единственият механизъм, който може да подпомогне хората, е компенсиране на инфлацията, тоест ръст на доходите и пенсиите. Бюджетът през юли ще трябва да предвиди повече разходи и да ги преструктурира“, смята Пламен Димитров.

По думите му не беше нужно да се въвежда мораториум, просто трябваше да се промени решението на КЕВР и в енергийния микс да бъде вкарана максимално енергия от АЕЦ „Козлодуй“. Това все още е възможно“, каза гостът в студиото пред Bulgaria ON AIR.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!