FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

От 1 юни два лифта ще работят за туристи на Витоша

От 1 юни два лифта ще работят за туристи на Витоша

Снимка: БГНЕС
Двата лифта „Витошко лале“ 1 и 2 ще са отворени през целия летен сезон 2024 и ще обслужват туристи, колоездачи и парапланеристи. Това ще са и единствените работещи лифтове на Витоша, след като преди седмици бе обявено спирането на Симеоновския лифт.

Символичен старт на сезона ще бъде даден с детски празник на 1 юни, а децата до 14 години ще ползват лифтовете безплатно, но задължително трябва да имат придружител. С двата лифта и после около 20 минутна разходка, младите планинари и семействата им могат да достигнат до най-високата точка на Витоша – Черни връх.

По случай Деня на детето от 10:00 ч. на долната станция на „Витошко лале“ 1 часа е подготвена развлекателна програма за децата, включваща търсене на съкровища, стрелба с лък, отборни игри и други забавления на открито, в които всеки ще може да се включи свободно през целия ден.

Всяка събота и неделя през сезона, при благоприятни метеорологични условия, от 9:00 до 16:30 часа, туристи и колоездачи ще могат да се придвижват с двата лифта и с тях да достигат до изходните точки на множество пешеходни и вело маршрути из цялата планина. Ще бъде отворено и трасето за спускане „Лалето“, което ще предложи много адреналин за по-напредналите планински колоездачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!