FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Отпускат по 60 лв. компенсация за ток на студенти и докторанти

Отпускат по 60 лв. компенсация за ток на студенти и докторанти

Снимка: БГНЕС
Около 28 000 души ще получат по 60 лева компенсация за периода октомври-декември миналата година

Сметките за ток на студенти и докторанти са високи заради това, че се третират като небитови потребители.  Затова правителството отпуска по 60 лева помощ на около 28 хиляди души  компенсация за периода октомври-декември миналата година.

За целта са отпуснати близо 1,5 млн. лева. Според студентката Грета Попова сметките за нейната стая са стигали 50 лева на човек, което значи 150 лева на стая. „Знам и за сметки от порядъка на 200 лева за стая, а преди бяха 5-6 лева на човек. Не знам колко достатъчни са компенсациите, защото всеки студент има различен бюджет“, обясни тя пред Нова тв. По думите й се ползва хладилник и кафемашина, а в някои стаи има и телевизор.

Председателят на студентския съвет към УНСС Ангел Стойков текущите компенсации за януари и февруари са се отразили през март. „Има и сметки, достигащи до 200 лева на човек. Не е правилно студентите да бъдат третирани като небитови потребители.  Според Даниел Парушев, председател на Национално студентско представителство, програмата ще продължи и в следващите три месеца.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!