FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Нощувките на Балканите с до 30% по-ниски заради COVID-19

Нощувките на Балканите с до 30% по-ниски заради COVID-19

Снимка: Pixabay
Настаняването в хотел зад граница това лято ще ни излезе с между 10 и 30 на сто по-евтино заради пандемията от COVID-19, съобщиха туроператори за „Монитор“. 

Проваленият летен сезон през миналата година принуди собствениците на хотели в балканските страни да свалят цените. Целта е по този начин да привлекат туристи през горещите месеци. За поредна година хитова дестинация за почивка остават южните ни съседки Гърция и Турция, не липсва интерес и към възобновилите се наскоро чартърни програми до по-далечни дестинации.

По думите на Димитър Попов, бивш председател на Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти (АБТТА), все повече туристи избират екзотични ваканции до Мексико, Колумбия, Египет или други курорти в Африка. Сред новите предложения на туроператорите са Сейшелите и остров Мадейра.

Още по темата

18 юни 2021 14:44

9

14 юни 2021 10:57

206

8 юни 2021 16:03

53

„Цената на почивката през това лято ще зависи основно от дестинацията. При част от тях се наблюдава покачване – обвързаните със самолетен превоз. Разходът за PCR на места също остава – за едно семейство от 4 души той би излязъл колкото четвърт почивка“, коментира туроператорът Любомир Николов.

Според него най-често срещани ще бъдат пътуванията с продължителност 3-4 дни, които обикновено са обвързани с празници или уикенд туризъм. Примамливите цени на самолетните билети, предлагани от нискотарифните превозвачи, също изкушават туристите. Така например двупосочен билет до Загреб в разгара на летния сезон ще ни излезе под стотачка при престой от 4 дни.

Туроператорите прогнозират, че след „отварянето“ на Европа и отпадането на някои от противоепидемичните мерки подобни кратки пътувания ще зачестят още повече.

Тенденциите на пазара показват, че българи все по-често търсят и пакети с повече нощувки – 9 или 12. Оказва се, че изборът на месец, в който да заминем на лятна ваканция, зависи пряко от предпочитаната продължителност на престоя. За по-кратките почивки тя е от началото на юни до първата седмица на юли. Най-много едно или двуседмични пътувания извън страната пък са резервирани в периода юли – средата на август.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!