FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

На 26 ноември Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи на живо кръглата маса за Зелената сделка на ВУЗФ и БФБ

На 26 ноември Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи на живо кръглата маса за Зелената сделка на ВУЗФ и БФБ
Кои са основните ефекти за банките и инвестиционната общност от Зелената сделка? Отговорът на този въпрос ще стане ясен по време на кръглата маса, която Висшето училище по застраховане и финанси и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него VUZF Lab организират съвместно с Българската фондова борса като част от поредицата специални събития по повод 20-ата годишнина на учебното заведение.

Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи на живо първия панел на експертната дискусия, която ще се проведе на 26 ноември, от 10:30 часа.

Кръглата маса ще бъде открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, от г-жа Ивелина Пенева, заместник-министър на икономиката и от г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор. Дискусията ще се проведе в два панела – първият панел е посветен на банките, а вторият – на капиталовите пазари.

Участници в събитието ще бъдат мениджъри и експерти от банки, небанкови финансови институции, други представители на инвестиционната общност и на управляващи дружества, на Българската фондова борса, на държавни институции – Министерство на финансите, Комисия за финансов надзор и др.

Първият панел ще даде отговори на редица важни въпроси, сред които къде са банките в България спрямо новите политики на ЕС и по-конкретно на ЕЦБ, какви ще бъдат промените на пазара на банковото кредитиране в резултат от Зелената сделка и какви нови възможности за получаване на банково финансиране за бизнеса ще се появяват в резултат на това?

Участниците ще изразят мнението си и относно какви зелени банкови продукти има на пазара в България в момента и ще има ли нови изисквания от банките към бизнеса при кандидатстване за кредити и какви са те.

Институционални партньори на събитието са Българската фондова борса и Green Centre за устойчиви финанси и енергетика.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!