FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Напрежение в столичен квартал заради кризисен център

От община „Илинден“ започват ремонт в Центъра за временно настаняване, който се намира в квартал „Захарна фабрика“. Въпреки, че ремонтът е планиран, той предизвика недоволство от страна на настанените там, тъй като те трябва да бъдат изведени. 

Жители на квартала пък приветстват това. Хората твърдят, че уж „временния“ център отдавна се превърнал в „постоянен“ за обитателите, които притесняват всички наоколо.

„Центърът е за временно настаняване 3+3 месеца. Тези хора са тук от около 2 години. Сега предстои належащ ремонт“, разказа жителка на квартала пред Нова тв.

„Нашият проблем е, че тези хора не спазват никакви правила. Те са нападнали охраната, жена от столична община, директорка на дома. Де факто са нападнали хората, които им помагат. Непрестанно се слуша силна музика, децата им вилнеят без надзор. Това, меко казано, създава дискомфорт“, споделя друга жена.

В Центъра живеят около 35 семейства, по-голямата част от тях са там вече от 2 години. Не искат да напускат сградата, която се е превърнала в техен дом.

„Имахме къща в „Суходол”. Кметът обеща, че след като ни събори къщите, ще ни настани в дом. Вече три години няма нищо налице. Живеем в Центъра“, разказва живуща в Центъра.

„Това, което искам да кажа, е, че започва ремонт на цялата сграда. Искам да благодаря на госпожа Фандъкова, че спази обещанието си и премести Кризисния център. Тези хора ги разделям на два вида – такива, които не спазват закона, и такива, които го спазват. Тук трябва сериозна охранителна фирма, която да спазва за реда. Голяма част от хората тук са живеели в абсолютно незаконни постройки, някои от тях са настанени в постоянно жилище, на други намерихме работа“, заяви кметът на Общината Иван Божинов.

Той обясни, че най-вероятно хората ще бъдат преместени в други Центрове. Въпреки това, те категорично отказват да напуснат временния си дом.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!