FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

„Мушамата“ е дрифтаджията от релсите на бул. “България”

"Мушамата" е дрифтаджията от релсите на бул. “България”

Снимка: БГНЕС
Инцидентите – коли да се озовават на трамвайните релси на булевард “Бълагрия”, зачестиха. Щетите засега са само материални и е цяло чудо, че няма загинали или ранени. Оказа се, че и при двата инцидента, шофьорът е един и същ. Той е известен с прякора си “Мушамата”.
 
Тенчо Тенев, бивш началник на Пътна полиция-София, разказва пред bTV, че заради дългата отсечка на булевард “България”, много от младите шофьори я приемат за предизвикателство. Една от причините също така са многото ленти.

Още по темата

31 май 2024 17:00

159

31 май 2024 11:57

152

29 май 2024 10:20

28

“Това е предизвикателство за млади хора, които се опитват да дрифтират и да вдигат висока скорост“, коментира Тенев. „Две неща трябва да се направят – да се увеличат камерите за скорост на бул. „България“ и да има повече екипи на „Пътна полиция“. Има едно звено мотоциклетисти, но трябва да се увеличи състава му“, допълни бившният началник на Пътна полиция.
 
Според него през деня патрулиращите автомобили в София са около 15, а през нощта – около 10.

Мушамата е 37-годишен мъж. За трети път му се случва да „паркира“ на релсите.

Тенчо Тенев е на мнение, че книжката на мъжа трябва да бъде отнета за една година. „Три хиляди лева е глобата. Не мога да разбера защо продължава да кара. Явно има причина“, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!